Ze zouden voor één kitten gaan kijken...

Tamara en haar vriend waren allebei op zoek naar een aanhankelijke kat en samen vonden ze een advertentie over een kitten die beschikbaar voor adoptie was. Tamara reed er onmiddellijk naartoe en tot haar verbazing waren er niet één maar twee kittens! "De eigenaar vertelde me dat iemand anders had afgezegd, dus ik moest kiezen tussen hen. Ik kon natuurlijk niet kiezen, dus besloot ik ze allebei mee naar huis te nemen", vertelt Tamara.

De twee kozen allebei een naam voor de kittens. Haar partner koos voor Cuty en zij voor Lady. "De namen passen bij hun karakters", legt Tamara uit. "Ik had vroeger een kat die Lady heette en zij was de meest aanhankelijke ooit, net als deze. Het leek me een perfecte naam."

Chicky of Romeo?

Na een jaar met twee katten te hebben geleefd, vond haar partner een andere advertentie van een klein, wit katje. "Hij bleef er maar over zeuren, dus kwam Sushi erbij. Ik vond het niet meer dan eerlijk dat ik ook op zoek ging naar een andere", vertelt Tamara. "Ik vond een zwarte kat die ook een nieuw thuis nodig had, dus natuurlijk wilde ik ook voor deze gaan." Ze reden erheen en zagen meteen dat er iets niet klopte. "Ik zag hoe slecht het katje was behandeld, dus ik wist dat ze met mij mee naar huis moest."

"Chicky is lichamelijk mishandeld, wat ook mentaal een tol van haar eiste", vertelt Tamara. "Haar lichaam ziet er een beetje anders uit, omdat haar rug veel korter is. Door de mishandeling heeft ze niet goed kunnen volgroeien", vervolgt ze. "Ze was in het begin niet erg op mensen gesteld." Ik bedoel, wie zou dat zijn? Arme Chicky. Gelukkig kwam zij bij Tamara en de rest van de familie terecht.

Na een tijdje merkte Tamara dat Chicky geen meisje was, dus wist ze dat ze een nieuwe naam moest kiezen. "Toen bedacht ik 'Romeo', wat me doet denken aan de kat in een tv-reclame die ook Romeo heet."

Helaas is Sushi afgelopen december overleden aan de gevolgen van een bloedprop.

Dat zou écht de laatste keer zijn dat we een kat gingen ophalen

Tamara

De katten bijhouden

Dus daar zijn Cuty, Lady en Romeo. Alsof dat nog niet genoeg is, vond Tamara's vriend nog een advertentie van een kat met de naam Star. "We zeiden tegen elkaar dat we deze zouden oppikken, maar dat het zeker de laatste zou zijn", zegt Tamara. "Maar ik denk dat we die belofte niet zijn nagekomen, want mijn schoonouders konden niet meer voor hun kat zorgen. Ze leken allergisch, dus hebben we haar ook in huis genomen." En op dat moment werd Stip aan het gezin voorgesteld. Stip kreeg de naam van haar schoonouders en ze besloten die naam te houden. "Stip heeft een toepasselijke naam, want het doet me denken aan haar gevlekte vacht. Ze heeft een heel kleurrijke vacht."

Op dit moment zijn er vijf katten in hun huis: Cuty, Lady, Romeo, Star en Stip. Klinkt als een perfect huishouden voor mij!

Huis vol fijne plekjes voor alle 5!

Aangezien Tamara vijf katten heeft, vindt ze dat ze meer dan één krabpaal nodig heeft. Ze heeft onze Maine Coon Fantasy en Royalty Plus (maar dan iets aangepast) in Blackline uitvoering in haar woonkamer en de Chartreux in haar slaapkamer. "De kwaliteit, stof, stabiliteit en kleur zijn echt belangrijk voor me." Alle kattenbomen zijn erg stevig en passen perfect bij haar vijf katten. Ze hebben er genoeg slaap-, schuil- en krabplekken in.

Net als mijn eigen

Tamara heeft altijd katten gehad, dus we kunnen wel zeggen dat ze weet wat ze doet. Als ze opnieuw kon beginnen, zou ze zeker weer voor een kat kiezen. "Je hoeft ze niet uit te laten", en dat is wel zo praktisch als je het mij vraagt.

Ze ziet en behandelt haar vijf harige vrienden zelfs als haar eigen kinderen. "Ze betekenen de wereld voor me, want ik hou niet zo van kinderen. Ik houd ze op een afstand. Mijn katten daarentegen zijn als mijn kinderen."

Bij tamara thuis vind je

deze krabpalen:

Krabpaal Royalty Blackline Plus (Lichtgrijs)

Normale prijs
€249,00
Normale prijs
€249,00
Aanbiedingsprijs
€249,00

Normale prijs
Vanaf €19,99
Normale prijs
Aanbiedingsprijs
Vanaf €19,99
Lichtgrijs kleurige, 60 cm Diameter Ronde Zetel (Incl. Kussen)

Normale prijs
€59,95
Normale prijs
€59,95
Aanbiedingsprijs
€59,95

Lees ook het volgende artikel

Leven als kat en hond, maar dan in goede harmonie

Leven als kat en hond, maar dan in goede harmonie

10.02.2022

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer kwamen we terecht bij Elise uit Baarn, Nederland. Bij Elise thuis is het erg gezellig samen met haar kat en hond.

Het samenbrengen van een kat en hond kan spannend zijn, zeker wanneer één van hen geen kitten of puppy meer is zoals bij Elise. Ondanks het grote leeftijdsverschil zijn ze binnen een paar weken wennen zelfs vriendjes geworden. 

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?