Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer kwamen we terecht bij Elise uit Baarn, Nederland. Bij Elise thuis is het erg gezellig samen met haar kat en hond.

Het samenbrengen van een kat en hond kan spannend zijn, zeker wanneer één van hen geen kitten of puppy meer is zoals bij Elise. Ondanks het grote leeftijdsverschil zijn ze binnen een paar weken wennen zelfs vriendjes geworden. 

"Leven als kat en hond" - maar dan in goede harmonie!

De welbekende uitspraak “leven als kat en hond”, dat katten en honden gezworen vijanden zouden zijn is bij Elise gelukkig niet het geval. Haar kat en hond leven in goede harmonie samen onder één dak. Daar worden wij blij van! En ook wel een beetje nieuwsgierig naar hoe zij dit heeft aangepakt...

Elise haar kat heet Harry, een Britse korthaar van 16 jaar oud. Inmiddels heeft zij er ook een Dwergkees bij van 1,5 jaar en zij heet Marie, maar ze noemen haar ook wel Marietje.

Ik vond het erg spannend toen ons hondje kwam, want Harry schrok natuurlijk wel van onze harige kleine puppy

Elise

Een eigen plekje

Elise heeft zich van te voren goed ingelezen en tips op het internet gezocht en toegepast. Het belangrijkste is dat ze rustig op hun eigen tempo aan elkaar konden wennen.

“Wij gaven onze kat Harry extra aandacht tijdens deze tijd. Ik vond het belangrijk dat de kat zijn eigen plekje bleef houden waar de hond niet kwam.”

Daar is de krabpaal Cat Paradise ideaal voor, hier kon Harry zich op verschillende plekken terugtrekken wanneer hij dat wilde. Vooral in het hoge lounge bed of in één van de hangmatten, want hier kan Marietje natuurlijk niet bij.

Stiekeme kusjes

Harry en Marie krijgen vaak tegelijkertijd en naast elkaar wat lekkers, om een onderlinge band te stimuleren. Ondanks het grote leeftijdsverschil en karakter waren ze binnen een paar weken volledig aan elkaar gewend. Volgens Elise komt dit onder andere omdat ze beiden geen nare ervaringen hebben gehad met het andere soort. Ze respecteren elkaar en elkaars ruimte. Soms trekt één van de twee zich terug maar vaak zoeken ze elkaar juist op.

Ik betrap ze zelfs weleens op een moment dat ze even neus aan neus staan en elkaar een kusje geven

Elise

Lees ook het volgende artikel

blog_rhr_pets_nl_abessijn_leven_met_abessijnen_1

Unieke namen voor een uniek ras

12.01.2022
Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes.  Deze week kwam we terecht in Nederland, bij Suleika. Zij was geen fan van gewone namen en daarom gaf ze al haar katten een speciale naam. 
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?