Voorbestemd

De zoektocht voor Karmen en haar partner Tadej was niet heel erg moeilijk, ze wisten vrij snel naar wat ze op zoek waren. "We zagen enkele video's online en we werden verliefd op het ras. We hadden echt geluk, want kort nadat we dit ras hadden ontdekt, kreeg één van de Sloveense fokkers een nestje. Ik wist meteen door de foto's te zien dat Shiva bij ons hoorde", zegt Karmen.

Ik wist meteen dat Shiva bij ons hoorde

Karmen

"Ik was erg ziek toen we onze eerste kitten, Shiva, in huis namen", vertelt Karmen. "Covid-19 was toen net begonnen, we waren allebei erg bang om naar buiten te gaan", vervolgt ze. Het enige wat haar op de been hield was de komst van Shiva. "Mijn wereld veranderde compleet toen ze hier kwam. Ze kroop uit de doos en begon te spinnen als een gek!" Is dat niet wat we allemaal graag horen, het gespin van een kat?

Hindoe goden

Hun eerste kat heet Shiva, dat klinkt je misschien herkenbaar in de oren? Het doet veel mensen denken aan een God uit het hindoeïsme, bekend als "De Vernietiger". Gelukkig was dat niet de reden waarom ze voor die naam kozen. Karmen en Tadej vonden hun inspiratie ergens anders. "Ik ben fan van de serie The Walking Dead", vertelt Karmen, "daar was een majestueuze tijger te zien. Die heette Shiva. Bij het horen van die naam, wist ik meteen dat dit de perfecte naam is voor onze mooie poes."

Op papier heet Shiva eigenlijk Sabini, maar ze vonden Shiva veel mooier klinken. Twee namen dus!

Een tweede God?

Na Shiva hielden ze het niet voor gezien. "We hebben altijd al een vriendje voor ons meisje willen hebben", vertelt Karmen. Na contact te hebben gehad met een fokker uit Kroatië, stuitten ze op de perfecte jongen, die ook een majestueuze naam verdiende. Hij kreeg de naam Odin, toevallig ook een God, namelijk de God van wijsheid, poëzie, dood, waarzeggerij en magie. "Odin houdt van knuffels. Hij wordt graag rondgedragen als een baby."

Kattenmoeder

Karmen en Tadej geven enorm veel om hun katten. "Ik had nooit gedacht dat ik die kattenmoeder zou zijn die nooit ophoudt met praten over katten." Dat bewijst haar Instagram account zeker. "Vraag het maar na aan mijn vrienden, ze zouden je vertellen hoe gek ik op mijn katten ben. Ik kan niet eens met een vreemde praten zonder te vermelden dat ik katten in huis heb!"

Laten we eerlijk zijn, wie kan dat wel? Wij oordelen helemaal niet.

Ik kan niet eens met een vreemde praten zonder mijn katten te vermelden

Karmen

Alsof twee katten nog niet genoeg waren, beviel Shiva in april 2021 om vier uur 's ochtends van vier kleine kittens. Tadej sliep naast Shiva, want het was duidelijk dat ze elke dag kon bevallen. De kittens kregen de namen Alpha, Alia, Amelia en Axa. Ze besloten er eentje te houden. "We werden verliefd op de persoonlijkheid en schattigheid van Amelia", dus is zij bij hen gebleven. De andere kittens vonden elders een goede, warme thuis.

Het nestje kan je hier bekijken!

Majestueuze boom voor majestueuze katten

Het is duidelijk dat Shiva, Odin en Amelia een imposante kattenboom nodig hadden, het zijn allemaal vrij grote katten. Bengalen verschillen nogal van andere huiskattenrassen. De Bengaal is veel groter dan de standaard huiskat. Ze hebben een groot, gestroomlijnd en gespierd uiterlijk. Het spreekt dus voor zich dat ze een grote krabpaal nodig hadden om zich helemaal op uit te kunnen leven.


Karmen en Tadej kochten onze Kilimandjaro de Luxe Light Grey die ze naast hun balkondeuren plaatsten. "We hebben overal extra plankjes geplaatst, zodat ze via die muurplanken ook kunnen klimmen. Maar om heel eerlijk te zijn, die planken gebruiken ze amper. De katten zijn dol op de krabpaal, ze zijn altijd met het touw aan het spelen en ze hebben allemaal hun eigen slaapplekje."

Shiva heeft het verstopplekje in het midden uitgekozen als vaste slaapplaats, Odin slaapt het liefst in de hangmat en Amelia heeft meestal het mooiste uitzicht omdat ze vaak bovenop de kattenboom ligt te slapen.

Mijn persoonlijke komedieshow

Het lijkt erop dat deze drie katten een goede thuis hebben gevonden bij Karmen en Tadej. Na ons gesprek weet ik zeker dat Karmen nooit meer zonder haar drie katten zou willen leven. Toen ik Karmen vroeg of er ook nadelen zijn aan het hebben van een kat, was ze wat het grootste nadeel is van het hebben van een kat, was ze erg duidelijk: "Er zijn er geen! Ze toveren elke dag een glimlach op mijn gezicht. Ik heb het gevoel dat naar ze kijken hetzelfde is als naar een komedieshow kijken."

Ik denk dat ik onhandig ben zoals Odin, brutaal net zoals Shiva en luiheid heb ik van Amelia

Karmen

"Ze zijn allemaal zo anders, dat maakt het net zo leuk. Hun persoonlijkheden kan je niet met elkaar vergelijken. Amelia houdt bijvoorbeeld van water. Ze staat meestal onder stromend water en probeert er mee te spelen. Shiva speelt ook graag in het water. Ze kent zelfs enkele commando's, zoals 'zit', 'high-five' en 'poot'. Odin daarentegen kan zelfs apporteren, hij brengt speelgoed mee terug." Dat klinkt als een perfecte mix van een kat en een hond!


Met al die verschillende persoonlijkheden in één huishouden, vroeg ik me af of er ook overeenkomsten zijn. "Oh, nee, de katten zijn veel knapper dan ons! Maar ik denk wel dat ik net zo onhandig ben zoals Odin, brutaal zoals Shiva en lui zoals Amelia", zegt Karmen.

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

blog_rhr_pets_NL_waarom_goede_krabpaal_kopen_3

Waarom heeft jouw kat een goede krabpaal nodig?

15.11.2021
Heeft jouw kat voor de zoveelste keer een lus getrokken in het tapijt? De ene dag hangt hij met zijn klauwen in de bank, de andere dag in de gordijnen. Leuk is het niet, maar door je kat te straffen ga je er helaas niets aan veranderen. Krabben is nu eenmaal een natuurinstinct voor je kat, hoe vervelend je het ook vindt. Door de aankoop van een krabpaal kan je gelukkig wel heel wat van dat krabben aan de meubels verhelpen.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?