Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer spraken wij met Michelle, eigenaresse van Kattenhotel Tompoes in Alkmaar. De naderende zomervakantie betekent voor Michelle een drukke periode, maar vooral ook heel veel knuffelen, verzorgen en vertroetelen. Klinkt als een droombaan! Michelle kan soms zelf ook niet geloven dat dit haar werk is. Lees hieronder snel verder over haar Kattenhotel Tompoes.

Caribische katten

Zelf heeft Michelle 4 katten, Isa, Evi, Nia en Noa en ze hebben allen een bijzondere achtergrond. Om te beginnen bij het begin, Michelle is een aantal jaar geleden met haar man vanuit Nederland naar Curaçao verhuist. Ze hadden toen twee katten, Isa en Fay (helaas inmiddels overleden), die uiteraard meegingen naar het Caribische eiland.

In totaal hebben Michelle en haar man 4 jaar in Curaçao en Aruba gewoond. Op beide eilanden is sprake van een groot zwerfdierprobleem. En via een stichting heeft Michelle verschillende zwerfhonden en katten opgevangen. De zwerfdieren werden dan bij haar in huis geplaatst om aan te sterken en te socialiseren zodat ze weer door een fijn nieuw huis geadopteerd konden worden.

Naast hun eigen werk en het vrijwilligers werk dat ze voor de Stichting deden, voerde Michelle daarbij zo’n 25 zwerfkatten in haar eigen achtertuin en liet deze castreren of steriliseren. Van al die zwerfkatten die Michelle en haar man geholpen hebben, hebben ze er natuurlijk ook een paar gehouden. Evi is een Yu du Korsou (kind van Curaçao) en Nia en Noa zijn Arubiano’s zoals Michelle ze zelf noemt.

Gemis van dieren verzorgen

Toen ze met zijn allen weer terug naar Nederland verhuisden deed Michelle voornamelijk marketingwerkzaamheden bij toeristische bedrijven. Maar hier kon zij na verloop van tijd haar draai niet meer in vinden, omdat het gemis van de dieren verzorgen té groot werd. Dit is immers haar passie. Daarom besloot zij haar eigen Kattenhotel Tompoes te openen!

Om haar droom werkelijkheid te maken heeft ze de opleiding voor het bewijs van vakbekwaamheid honden- en kattenbesluit in 2019 gedaan, een vergunning aangevraagd bij de gemeente en dankzij de hulp van haar man en stiefvader is het Kattenhotel gebouwd én voldoet het aan alle wettelijke eisen. Daarnaast is het Kattenhotel voorzien van alle luxe en comfort die de katten thuis ook hebben. Michelle houdt daarbij haar kennis up-to-date omtrent kattengedrag, bijvoorbeeld met de Bootcamp Pro cursus van Anneleen Bru van de welbekende Happy Cats boeken!

Dat ze het Kattenhotel naast haar eigen woning heeft kunnen realiseren en zichzelf tegenwoordig een échte kattenprofessional mag noemen is voor haar een droom die werkelijkheid geworden is.

De leukste gasten

Dat Michelle de allerleukste bezoekers in haar hotel mag verwelkomen is het grootste voordeel aan haar werk. Haar gasten komen vanuit het hele land en zelfs daarbuiten, zo heeft ze katten uit Spanje, Australië en Roemenië te gast gehad. Vorig jaar waren er 5 katten uit China die met de dierentaxi vanaf Schiphol werden gebracht en een aantal weken bij haar verbleven. Hun baasje is later met haar andere 2 katten naar Nederland terug gevlogen. Tijdens Corona zijn er zelfs katten geweest die maanden bij haar verbleven, omdat hun baasjes niet konden terugvliegen naar Nederland.

Het voelde voor mij alsof ik mijn eigen poezenkind weg gaf, omdat ik zo lang voor ze had gezorgd

Michelle

Hoewel het veel werk is, waar veel zorg en soms speciale aandacht bij komt kijken doet Michelle dit allemaal met liefde. Ze geniet dan ook van haar gasten die het goed vertoeven hebben in haar kattenparadijs. Ze houdt overal rekening mee, wanneer katten speciale zorg of voeding nodig hebben dan heeft Michelle hier een aparte kamer voor.

Wanneer Michelle natvoer gaat geven is dat dan ook elke keer weer een leuk gezicht. “Samen met een heleboel katten die uit alle hoeken en gaten naar de keuken komen, sta ik als een malle alle eetbakjes te vullen om alle lekkerbekkies tevreden te stellen!” verteld ze. 

De katten kunnen de gehele dag eten, want er staan overal bakjes met voer. Ook krijgen ze iedere dag lekkere snoepjes. Ze verblijven dus op basis van all inclusive, ze kunnen nog net geen room service bestellen 😹

Hoogseizoen

Het hoogseizoen is bij het Kattenhotel tijdens de zomervakantie. Ze zitten dan volledig volgeboekt, en over het algemeen kunnen de katten allemaal goed met elkaar overweg. Dit komt omdat ze niet in hun eigen territorium zijn, en daardoor de verdedigingsdrang wegvalt. Toch voelen de katten zich wel snel thuis, dit komt door de inrichting van het Kattenhotel. Er heerst een fijn huiskamer gevoel, met een bank en heel veel zachte slaapplekken en fijne krabpalen.

Hoe het Kattenhotel zich onderscheidt? "Alles is luxe ingericht en het is kleinschalig van opzet. Er is meer aandacht, ruimte en tijd voor de katten. Geen hokken waar ze de hele dag in moeten zitten, wat je vaak bij pensions ziet. Vaak is alles daar ingericht om makkelijk schoon te maken en daardoor is er een steriele en onpersoonlijke uitstraling. Bij mij lopen alle katten altijd los, ook in de nacht, en mogen gaan en staan waar ze willen en doen wat ze willen. Ze mogen ook altijd naar buiten in de overdekte buiten ren" legt Michelle uit. Enthousiast geworden over het Kattenhotel Tompoes en overweeg je om je kat hier te laten logeren? Dan kan je van te voren altijd een rondleiding krijgen om te zien en ervaren hoe het gaat in het hotel en je met een gerus hart je kat kan brengen. Ook appt Michelle om de dag leuke foto’s en filmpjes van de katten naar de baasjes, zodat ze kunnen zien dat alles goed gaat en ze hun katten niet teveel hoeven missen.

Bij kattenhotel tompoes genieten de katten

ook van RHRQuality krabpalen

Krabpaal Royalty Blackline de Luxe (Donkergrijs)

Normale prijs
€229,00
Normale prijs
€229,00
Aanbiedingsprijs
€229,00

Normale prijs
Vanaf €19,99
Normale prijs
Aanbiedingsprijs
Vanaf €19,99

Read the next article

Cola the Catfluencer

Cola the Catfluencer

10.06.2022
Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer spraken wij met Marit, uit Veldhoven. Marit heeft verschillende huisdieren, maar vanwege “Cola the Cat” kwamen we met haar in contact. Haar kat Cola heeft eigen Instagram pagina, en daar heeft hij inmiddels zóveel volgers dat we wel kunnen spreken van een echte catfluencer.
Mis niets!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van uitzonderlijke producten, nieuwe product lanceringen en ander nieuws!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?