Zwarte katten brengen volgens eeuwenoud bijgeloof ongeluk, ze werden zelfs geassocieerd met hekserij en de duivel. Tegenwoordig kent men de gezegde "zwarte katten brengen ongeluk" nog steeds, en sommige mensen houden er ook nog rekening mee. Uit onderzoek blijkt zelfs dat zwarte katten langer in een asiel verblijven dan katten met een andere kleur. Wat ontzettend verdrietig! Wij geloven dat alle katten alleen maar geluk kunnen brengen ongeacht de kleur van hun vacht.

In deze blog delen kattenliefhebbers een geluksmoment mét hun zwarte kat!

Lena, Olaf en Mama Miss Karmilla

Het mooiste moment dat Lena en Olaf met hun Bombay kat Karmilla hebben meegemaakt was toen Karmilla weer herenigd werd met haar twee zoons Monty en Balu. Op een familie reunië hebben zij elkaar na lange tijd weer gezien. Ze moesten even aan elkaar wennen, maar algauw was het een prachtig gezicht.

Karmilla is op 3 jarige leeftijd bij Lena en Olaf uit Bremen gekomen, en zij hadden toen al twee dochters van Karmilla, Pi en Ra. In totaal heeft Karmilla zeven kittens gekregen en geniet nu lekker samen met haar familie.

Michelle en James

Sinds twee jaar zijn Michelle en haar vriend trotse baasjes van de lieve zwarte kater James. Het was liefde op eerste gezicht en sindsdien kunnen ze ook niet meer zonder elkaar. In tegenstelling tot de gezegde "zwarte katten brengen ongeluk" brengt James elke dag juist heel veel liefde, geluk en lach momenten. Wanneer we Michelle vragen naar een geluksmoment blijft het dan ook niet bij ééntje. “Wanneer ik wakker word en begroet word met een blije kat en een lieve knor, en dit altijd stipt rond 7 uur. Wanneer we samen genieten van onze nachtrust en lekker de hele nacht samen aan het slapen zijn, je leest het goed: 's nachts slapen wij zomaar een aantal uren samen zonder dat James zoomies krijgt! Supergezellig! Of wanneer hij samen met mijn vriend aan
het spelen is. Maar vooral wanneer ik na een lange dag werken weet dat James al voor het deurraam staat omdat hij mijn auto hoort, en staat te popelen om mij te begroeten; hierdoor krijg ik meteen een lach op mijn gezicht” verteld ze. Eigenlijk zijn er nog zoveel meer momenten, voor Michelle is James één grote explosie van geluk. 

Deborah, Norah en Noxx

Wat Deborah betreft is er niet één specifiek geluksmoment. Voor haar is elke dag met haar zwarte katten Norah en Noxx er een met geluk. Dat begint ’s ochtens vroeg al wanneer ze samen wakker worden, gedurende de dag en ’s avonds wanneer ze weer in slaap vallen. Norah en Noxx hebben hun eigen kamer, een Corner Coon en een Devon Rex, maar daarnaast liggen ze ook geregeld bij Deborah in bed. “Hier kan ik alleen maar van genieten” verteld ze.  

Sanne en Saar

Sanne is altijd al een grote dierenvriend geweest. Dieren die ongeluk brengen? Dat gaat er bij Sanne niet in. Sinds zij op zichzelf woont greep ze meteen de kans om een echte kattenmama te worden. Waaronder van Saar, een zwarte poes die op het begin erg verlegen was, maar ook enorm knuffelig. Ze kreeg de toepasselijke lieve naam Saar. Saar leeft samen met haar broertjes Gijs en Moos en zorgen elke dag voor heel veel leuke avonturen, knuffels en speelmomenten.

“Veel mensen die hier over de vloer komen noemen Saar ook wel ‘Diva’, en daar gedraag ze zich vaak ook wel naar naar. Saar houdt van luxe natvoer, maar laat de brokjes staan. Daarnaast vindt ze mijn eten ook wel erg lekker… dus zo nu en dan krijgt ze een klein likje! Saar weet maar al te goed hoe ze lief moet kijken om dat steeds weer voor elkaar te krijgen… Haar prachtige, gelige ogen springen er dan ook goed uit en zo weet ze mij telkens weer in te palmen” verteld Sanne. Van haar 3 katten is Saar dan ook de grootste lekkerbek.

Wanneer Saar bij Sanne komt liggen, soms zelfs bovenop haar
hoofd, dan hoort Sanne haar spinnen en weet ze dat Saar helemaal op haar gemak is. Ja, Sanne spreekt van heel veel geluk met haar knuffelkont Saar.

Tanya en Bumble Bee

Tanya vanuit Australië deelt ook haar geluksmoment met haar zwarte kat Bumble Bee, die zijn naam te danken heeft aan de dochter van Tanya. Volgens Tanya is Bumble de beste kat ooit, ze hebben hem toen hij nog klein was uit een opvang verkregen en vonden hem meteen onwijs schattig. Bumble gaat zelfs graag mee winkelen, dan doen ze hem zijn harnas om en dit vind hij maar al te leuk.

Tanya zegt dat Bumble absoluut geweldig is, “hij heeft zijn nagels nog nooit gebruikt”. Bumble is zó ontzettend lief, hij houdt van iedereen en van elke kat. Inmiddels heeft Tanya nog twee katten uit de opvang gered, en ook daar is Bumble vriendelijk en zachtaardig tegen. “Ik heb heel veel geluk dat ik Bumble heb gevonden, en hij wordt in dit huis als een koning behandeld” aldus Tanya.

voor de zwarte katten die graag

incognito blijven 🐈‍⬛🖤

Krabpaal Kilimandjaro de Luxe Blackline (Donkergrijs)

Uitverkocht

Normale prijs
€349,00
Normale prijs
€349,00
Aanbiedingsprijs
€349,00
Krabpaal Royalty Blackline (Donkergrijs)

Normale prijs
€219,00
Normale prijs
€219,00
Aanbiedingsprijs
€219,00
Krabpaal Corner Coon Blackline (Donkergrijs)

Uitverkocht

Normale prijs
€279,00
Normale prijs
€279,00
Aanbiedingsprijs
€279,00
Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Odin, een imposante Maine Coon

Odin, een imposante Maine Coon

24.06.2022
Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer spraken wij met Bernadett en Russell, uit Essex in Engeland. Toen het stel besloot om in 2021 een kat te nemen, werd dat Odin, vernoemd naar de oppergod van de Noorse mythologie. Én hij doet zijn naam eer aan, Bernadett en Russell zijn sindsdien volledig in dienst van hem!
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?