Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week kwamen we in Nederland terecht, bij Michelle en haar vriendje Levi. Michelle droomde er altijd al van om een Maine Coon te hebben, maar het kwam er nooit van. Tot haar vriendje Levi haar verraste! "Eén maand voor mijn 24e verjaardag vertelde hij me dat ik een katje mocht. Toen zijn we onmiddellijk aan onze zoektocht naar een Maine Coon begonnen."

Favoriete bloem

En die zoektocht was succesvol. Michelle en Levi vonden iemand die nog twee katjes ter beschikking had, een jongen en een meisje. "Ik werd meteen verliefd op het kleine meisje, die toen nog Aylin heette. Ze was zo klein en fijn, een echt meisje", vertelt Michelle. Lang nadenken over een naam was niet nodig. "Mijn favoriete bloem is een roos, dus vandaar de naam Rosie. Onze kleine Rosie."

Michelle kon bij thuiskomst meteen genieten van wat quality time met Rosie, aangezien haar vriend op zakenreis was. "Ik ging haar ophalen met mijn mama. Eens we thuis waren, merkte ik onmiddellijk dat ze geen bang katje was. Ze is enorm avontuurlijk, ze begon rond te lopen als een gek", vertelt Michelle.

"Na al dat spelen werd ze natuurlijk moe. Rosie had meteen door dat ik haar nieuwe meowny (mama) was, dus ze kroop dicht tegen me aan en viel meteen in slaap. Ik heb nog nooit zoveel liefde gevoeld van een dier."

Basecamp

Michelle was vaak thuis tijdens de pandemie. Ze kon dus best wel wat aandacht geven aan Rosie. Toch vond ze dat een partner in crime geen kwaad zou kunnen. "Ik wil m'n kat niet alleen laten, dus probeerde ik Levi te overtuigen om er nog eentje te nemen. Naar mijn mening zou een kat nooit alleen mogen zijn. Gelukkig dacht Levi daar hetzelfde over", aldus Michelle. Ze begonnen samen aan hun tweede zoektocht, een vriendje vinden voor Rosie. "We vonden toen een jongentje en deze keer mocht Levi de naam kiezen. Hij koos voor Swoosh."

Rosie was niet zo blij met de komst van haar nieuwe broertje.

Rosie en Swoosh hun kennismaking verliep niet van een leien dakje. Aangezien Rosie al wat langer bij Michelle en Levi woonde, leek het hen beter om ze rustig aan aan elkaar te laten wennen. "We zorgden ervoor dat Swoosh zich kon terugtrekken op een veilige plek, een soort basecamp, waarin hij alles kon vinden wat hij nodig had. De eerste paar dagen lieten we ze wennen aan elkaars geur. Daarna lieten we ze kennis met elkaar maken", vertelt Michelle. Dat was niet zo gemakkelijk. "Rosie was echt niet blij met de komst van haar nieuwe broertje. Ze begon te blazen en grommen naar hem."

Gelukkig komen ze tegenwoordig wel goed overeen. Ze zijn elkaars beste maatjes.

Je kan hun avonturen samen ook volgen via hun Instagram account!

De liefde die je aan hen geeft, krijg je drie keer zoveel terug.

Nieuw hoofdstuk

Michelle en Levi zijn allebei nog vrij jong, maar toch vonden ze dat ze klaar waren voor een nieuwe stap in hun leven. "We wilden echt voor iets of iemand zorgen. Ik ga nog steeds naar school, dus kinderen staan nog niet op de planning, maar we zagen het wel zitten om voor enkele katjes te zorgen. We zien Rosie en Swoosh ook echt alsof het onze kindern zijn. Ze behoren evenzeer tot deze familie als Levi en ik", legt Michelle uit. "Ze zorgen voor zoveel liefde en blijdschap, het lijkt wel alsof ik altijd een maatje in de buurt heb. We vinden het ook echt niet er om een avondje thuis te blijven, dan kunnen we gezellig knuffelen met de katten. Het is zo fijn om voor hen te zorgen. De liefde die wij aan hen geven, krijgen we drie keer zoveel terug."

Krabpaal Royalty Plus

Aangezien Rosie en Swoosh twee grote katten zijn, besloot Michelle om hen een krabpaal te geven. Ze koos voor onze Krabpaal Royalty Plus in crème kleur. "De kleur past zo goed bij de rest van ons interieur! Hij vraagt ook niet teveel aandacht. De katten trekken spurtjes op hun paal, maar hij beweegt niet eens, zo stevig is hij", zegt Michelle. "Er zijn een heleboel krabpalen die erg goedkoop aanvoelen en snel beschadigd geraken, maar dat is bij deze absoluut niet het geval! We zijn zo blij met onze aankoop en onze katten ook."

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Lees ook het volgende artikel

blog_rhr_pets_nl_ragdoll_leven_met_ragdolls_1

Jaloers op een Ragdoll

22.07.2021
Deze week spraken we met Trish, uit Utah. Zij woont daar met haar partner en haar twee furry friends Ovie J en Dex. Helaas stierf haar vorige viervoeter in 2020. "Het brak ons hart om afscheid te nemen van Slim. Gelukkig zijn er deze twee om het leed te verzachten", aldus Trish. 
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?