Een thuis voor Bert

Samantha was recent verhuisd en wilde eens informeren bij een lokaal adoptiecentrum in haar regio. “Het leek me een goed idee om eens binnen te springen bij het Cats Protection Adoption Centre, eens informeren kan nooit kwaad. Ik sprak met hen over mijn interesse om vrijwilliger te worden en over de verschillende katten die een nieuwe thuis nodig hadden. Ze stelden mij toen voor aan een kat waarvan ze dachten dat hij doof was”, vertelt Samantha. “Hij had dus een plek nodig waar hij niet buiten zou kunnen. Toen ze me aan hem voorstelde, had hij niet door dat ik er was, tot hij zich omdraaide. Eerst twijfelde hij, maar na enkele minuten kwam hij toch op mijn schoot liggen. Hij bleef ook meer dan één uur liggen. Ik wist toen dat ik hem mee naar huis moest nemen.”

Ons huis zou geen thuis zijn zonder Bert

Samantha

Menselijk comfort

De eerste dagen samen met Bert gaven haar ontzettend veel voldoening. “Het was echt fijn om hem dat menselijk comfort te kunnen bieden waar hij zo lang al naar verlangde”, vertelt Samantha. “Hij is mijn maatje en hij zorgt vooral voor emotionele steun. Ik ben echt dankbaar dat ik een thuis heb kunnen geven aan een verkeerd begrepen kat. Zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid sinds hij bij me woont. Ons huis zou geen thuis zijn zonder Bert.”

Niet wat het lijkt

Een dove kat in huis, je zou denken dat het heel wat zorgen met zich meebrengt. Hoe ging Samantha daar mee om?

Gelukkig bleek achteraf dat Bert niet volledig doof is. “Hij leed aan een ernstige oorontsteking die zijn trommelvlies perforeerde. We vonden een grote poliep in zijn gehoorgang. Hij is dus doof aan één oor, maar het andere oor werkt nog perfect!”, zegt Samantha.

Gedragsdeskundige

Bert inspireerde Samantha zelfs om haar eigen bedrijf op te starten. “Ik heb altijd al katten gehad, maar Bert is een speciale jongen. Het is door hem dat ik nu Feline Fine Behaviour heb, waarmee ik nu baasjes wil helpen om hun kat beter te begrijpen."

Samantha deelt op Facebook en Instagram allerlei tips, adviezen en weetjes. Bert zal je ook geregeld zien verschijnen, hij heeft zelfs zijn eigen rubriek. In ‘Bert’s Top Tip Tuesday’ deelt hij zijn kijk op allerlei situaties.

Stap per stap

Samantha noemt haar Bert zelfs een beetje verwend, aangezien hij maar liefst twee krabpalen heeft. Ze kocht de Devon Rex en de Cat Pleasure voor hem. “Bert is al wat ouder en hij heeft ook artritis in zijn achterpoten. Hij had dus echt wel een krabpaal nodig die ‘trapjes’ heeft, zodat hij gemakkelijk alle platformen kan benutten. Hij moet zich ook volledig kunnen stretchen, aangezien het een grote jongen is!”

De favorieten van bert

Shop ze hier!

Krabpaal Devon Rex (Donkergrijs)

Normale prijs
€199,00
Normale prijs
€199,00
Aanbiedingsprijs
€199,00

Normale prijs
Vanaf €19,99
Normale prijs
Aanbiedingsprijs
Vanaf €19,99
Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

blog_rhr_pets_nl_ragdoll_leven_met_ragdolls_1

Ragdoll zusjes vinden elkaar terug na maanden

15.12.2021

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week kwamen we in het Noord-Oosten van Engeland uit, bij Simon en zijn vrouw Carol. Zij waren al lang op zoek naar een Ragdoll kitten met een specifieke vachtkleur, maar hun zoektocht was niet zo simpel.

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?