Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer spraken wij met Alicia uit Harderwijk, Nederland. Samen met haar vriend Mark kocht ze een huis waar veel aan geklust moest worden, tegelijkertijd besloten ze twee Bengaalse katten te nemen. Niet zómaar een ras om met de deur in huis te vallen! Deze week een ode aan de Bengaalse kat én die van Alicia: Lío en Tobi.

Een wens die is uitgekomen

Lío en Tobi zijn broertjes, geboren op 28-05-2021 en vieren dus bijna hun eerste verjaardag! Alicia heeft de twee broertjes nu 6 maanden in huis, daarvoor had zij zelf nog nooit een kat gehad vanwege allergie. Gelukkig is zij daar overheen gegroeid en is haar grote wens om eigen katten te hebben eindelijk uitgekomen.

Dat gezegd hebbende, was het alsnog niet vanzelfsprekend dat ze inmiddels twee katten heeft. Voordat Alicia het huis met haar vriend kocht woonde ze namelijk tijdelijk bij haar schoonouders. Daar hadden ze al 2 katten, en naast Mark had ook Karel, één van de katten haar hart gestolen… “Hij volgde ons overal, kwam uren knuffelen in bed en was echt onze grootste vriend!” aldus Alicia die inmiddels erg gehecht aan de 2 katten van haar schoonouders was.

Huisje, boompje, beestje...?

Toen het stel hun eigen huis gekocht hadden moest er nog flink geklust worden. Maar het gemis van de 2 katten van Mark zijn ouderlijk huis speelde op bij Alicia. Want Karel ging natuurlijk niet mee! Alicia en Mark besloten samen om voorlopig nog geen eigen katten te nemen, ondanks de leegte in hun nieuwe huis. Er moest simpelweg nog teveel gebeuren in hun woning, dus het was een weloverwogen beslissing om daarmee te wachten.

De verleiding was voor Alicia tóch te groot. Ze ging online “kijken” naar katten. Maar we weten allemaal dat je wel héél sterk in je schoenen moet staan wil je het alleen bij kijken laten! (Wij snappen jou Alicia) Daar kwam ze Lío en Tobi tegen, die vroeger anders heette, 2 Bengaalse katten van 5 maanden oud die helaas niet bij hun eigenaresse kon blijven vanwege een allergie. Alicia was op slag verliefd…

Ook al stond de afspraak om voorlopig nog geen katten te nemen, Alicia is met lood in haar schoenen en buikpijn van spanning er tóch over begonnen bij haar vriend, want nee heb je en ja kan je krijgen! Onder bepaalde voorwaarden stemde haar vriend toch in, en
werd het plaatje voor Alicia compleet, met een huisje, boompje en 2 beestjes.

Als jij áltijd de kattenbak verschoon, dan hebben we een deal

Mark

Niet zomaar twee katten

Hoewel Alicia zelf nog nooit katten had gehad, wist ze dat ze niet zomaar een ras in huis haalde. Naast hun speelse, intelligente en aanhankelijke karakter waar Alicia over gelezen had wist ze dat ze ook actief zijn en veel tijd van je opeisen. Deze tijd geeft Alicia met alle liefde, ze zorgt er voor dat ze nooit te lang weg van huis zijn. Daarnaast blijft ze hun uitdagen met nieuwe spelletjes en trucjes, ze kunnen bijvoorbeeld als de beste apporteren!

Lío en Tobi rennen samen het hele huis door, in hun kamer staan twee krabpalen waaronder de Maine Coon Fantasy, waar ze heerlijk van plateau naar plateau kunnen springen en vervolgens weer uitrusten in een van de hangmatten. Maar de rest van het huis is ook hun speelgebied, Alicia geniet er enorm van om alleen al naar ze te kijken. Omdat ze samen zijn blijven ze elkaar ook vermaken. Want zoals het echte broertjes betaamd halen ze samen grappige streken uit wat zorgt voor extra gezelligheid in huis!

“Soms klinkt het net alsof ze boven de boel aan het verbouwen zijn” verteld Alicia. Ze merkt dus goed dat je een Bengaalse kat niet zomaar tevreden stelt met een simpel speeltje. Bengaalse katten zijn slim, om die reden kan je veel leuke activiteiten met ze doen mits je er genoeg tijd in steekt. Je kan ze van alles leren en spelenderwijs bezighouden om maar aan hun activiteitendrang te voldoen.

Meet me in the kitchen!

Lío was vanaf het begin af aan al erg aanhankelijk en een grote knuffelkont. Tobi is erg lang een beetje angstig en terughoudend geweest. “We hebben ze altijd zelf de ruimte gegeven om naar ons toe te komen, in plaats van onszelf op te dringen bij hun. Als resultaat is Tobi nu ook een enorme knuffelkont geworden en stiekem zelfs nog wel wat meer dan Lío!” Zo verteld Alicia dat Tobi een hele schattige gekke gewoonte heeft: “Wanneer ik in de keuken bezig ben, komt hij naar mij toe te rennen omdat hij op mijn schoot wilt springen. Hij blijft dan constant in mijn been hangen en miauwen tot ik met hem ga knuffelen. Echt heel lief!"

Lees ook het volgende artikel

10 x leuke weetjes over katten

10 x leuke weetjes over katten

14.04.2022
Dat katten onwijs leuke dieren zijn, wisten we natuurlijk al. Daarnaast blijven ze ons ook nog steeds verassen! In deze blog delen wij 10 leuke, interessante en grappige weetjes over katten. Hoeveel hiervan kende jij nog niet?
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?